Även hos oss är köket husets hjärta. Hit går barn för att
berätta för Martin eller Richard om hur många som vill ha lunch och mellanmål i dag, för att hämta frukt, det som behövs för dagens bak eller kanske ett paket kaffe till lärarna.

I köket lagas dagens lunch. Allt tillagas från råvaror och stor vikt läggs vid att erbjuda variationsrik, god, näringsriktig och vacker mat. Mjölk och vatten serveras till lunchen.
   Under förmiddagen äter barnen ett lättare mellanmål, bestående av frukt.

På eftermiddagen serveras ett kraftigare mellanmål som består av t ex gröt, fil och müsli, mjölk och smörgås, nyponsoppa eller liknande. Allt bröd till förskolan bakas i köket. Skolbarnen bakar sitt eget bröd i skolans kök. Även förskolebarnen bakar ofta bröd på den egna avdelningen.
   Specialmat lagas till barn med allergier, till vegetarianer och till barn som av andra skäl behöver särskild mat.

Vår matfilosofi och hur den förverkligas